Boretti B101
Elegantní zmrzlinovač prémiové kvality a minimalistického designu značky Boretti. Tělo zmrzlinovače tvoří lakovaná nerezová ocel a horní část přístroje pak zdobí broušená nerezová ocel, podsvícená ovládací tlačítka a podsvícený dobře čitelný LCD displej. Domácí zmrzlinovač s výkoným kompresorem připraví až 2 l čerstvé zmrzliny za 30-60 minut. Samochladící zmrzlinovač automaticky chladí a míchá zmrzlinu dle vybraného programu. Ve zmrzlinovači můžete připravit také dezert z jogurtu, nebo pravé italské gelato a osvěžující sorbet. Po ukončení programu dokáže zmrzlinovač až hodinu udržovat zmrzlinu dále vychlazenou, nebo můžete snadno vyjímatelnou nerezovou nádobu i s nespotřebovanou zmrzlinou uložit do mrazničky na později. Jak to funguje? Zmrzlinovač má vlastní chlazení a není tedy potřeba předem namrazovat odnímatelnou nádobu. Zmrzlinovač se sám postará o správné chlazení i šlehání a připraví vám tak skvělou nadýchanou zmrzlinu. Během přípravy vám digitální časovač na displeji přesně ukazuje, kolik času zbývá k dokončení zmrzliny. Na přehledném LCD displeji také vidíte aktuálně nastavený program. Co vše lze ve zmrzlinovač Boretti připravit? Ve zmrzlinovači s vlastním kompresorem nemusíte připravovat jen zmrzlinu. Pro ty, kteří chtějí mlsat a chtějí si udržet štíhlou linii je vhodné gelato. Gelato je méně zmrzlé než zmrzlina. Vzhled k tomu, že obsahuje méně vzduchu je hutnější než zmrzlina a především obsahuje podstatně méně tuku. V horkých letních dnech, kdy se budete chtít osvěžit, nesmí chybět ani sorbet. Sorbet se připravuje z ovoce, cukru/medu, alkoholu a vody/ledu. Recepty se liší a ne nutně musí obsahovat zmíněné suroviny. Je možné připravit sorbet bez alkoholu, ale také bez vody. Příprava sobetu může vypadat tak, že rozmixujete ovoce, přidáte cukr či med a alkohol, abyste zvýšili bod tuhnutí a dosáhli krémovější struktury. Směs se dá do zmrzlinovače a již se jen čeká, než bude sorbet hotový. Výhodou přípravy sorbetu ve zmrzlinovači je opět kombinace míchání a chlazení, kdy se sorbet stává jemnější bez výrazných krystalků. Příprava šerbetu je v podstatě stejná jako u sorbetu. Má však jinou chuť, je plnější a krémovější, protože se do něj přidává například smetana nebo rostlinná mléka. Na své si přijdou i milovníci jogurtů, kteří si užijí zmrzlý jogurt.