Dr.Natural Kešu jádra W340, 1 kg
Kešu jsou lahodné krémové oříšky s jemnou texturou a nasládlou chutí. Rostou na exotickém stromě nesoucí název ledvinovník západní. Je zajímavé, že nejvíce kešu se vypěstuje v Africe, ale většina z nich se zpracovává v Indii nebo ve Vietnamu. Původně přitom pocházejí z Brazílie. Kešu představují obrovský zdroj živin. Jsou bohaté na zdravé mononenasycené mastné kyseliny, bílkoviny, vlákninu a také na širokou škálu minerálních látek, vitamínů a antioxidantů. Z minerálních látek v nich najdeme významné množství mědi, hořčíku a manganu, z vitamínů zase vitamín B1, B6 a vitamín K. Z antioxidantů jsou v kešu zastoupeny polyfenoly a karotenoidy. Co se týče jejich energetické hodnoty, kešu mají nejnižší kalorickou hodnotu ze všech oříšků. Když se k tomu vezme v potaz značný obsah bílkovin a vlákniny, kešu se s přehledem mohou zařadit i do redukční diety.